WHATSAPP

LANEN & RIETBUURT

WhatsApp


In De Lanen en de Rietbuurt zijn al verschillende Whatsapp-groepen actief. Vanuit het BPT Lanen-Rietbuurt willen we deze groepen nóg beter gaan organiseren. Hoe we dat precies willen doen en hoe u zich kunt aanmelden, leest u op deze pagina’s. Eerst nog even iets meer informatie over het nut en de noodzaak van een Whatsapp-groep voor uw wijk.


Waarom WhatsApp in de wijk?


Heel veel mensen hebben de gratis berichtendienst Whatsapp op hun smartphone. Je kunt er snel informatie delen. Whatsapp kan in de wijk dan ook een belangrijke rol spelen, bijvoorbeeld om afwijkende, verdachte situaties die u signaleert, via Whatsapp direct aan uw buren te laten weten. Denk aan een busje met onbekende personen dat al een tijdje in uw straat staat geparkeerd. Als u dit signaleert, kunt u een mogelijke inbraak voorkomen door eerst de politie te alarmerenen vervolgens uw buurtgenoten op de hoogte te brengen door te appen. Afhankelijk van de situatie kunt u of kunnen uw buren ten slotte nog reageren. Bijvoorbeeld door de personen aan te spreken.


Veiligheid alleen!


De verleiding is groot om de Whatsapp-groep van de wijk ook te gebruiken om bijvoorbeeld een buurtbarbecue aan te kondigen. Of om het weer van die dag te bespreken. Of om te vragen mee te helpen zoeken naar een vermist huisdier. Deze wijze van gebruik vervuilt de appgroep. Sommigen buren zijn hier misschien niet van gediend en verlaten de groep, wat de wijk eigenlijk een stukje minder veilig maakt. Want hoe meer deelnemers aan een Whatsapp-groep, hoe meer oren en ogen, en dus hoe veiliger de buurt. 

Daarom is de afspraak voor de Whatsapp-groep van de wijk: gebruik hem alleen voor de veiligheid, dus om (mogelijk) onveilige situaties te melden! Voor alle andere zaken is bijvoorbeeld NextDoor veel beter geschikt.​​​​​​​


Doe ook mee!


Hoe meer zielen, hoe meer veiligheid. Wilt u samen met uw buren zorgen voor een veilige wijk? Door een oogje in het zeil te houden en onveilige situaties ook via Whatsapp te delen? Doe dan mee met de Whatsapp-groep van De Lanen of de Rietbuurt.

Momenteel is het zo dat de Whatsapp-groep van de buurt De Lanen op een andere manier is georganiseerd dan die van de Rietbuurt. Het gaat te ver om op details in te gaan, maar de aanpak in de Rietbuurt is veiliger dan die in De Lanen. In de Rietbuurt zijn er twee grote Whatsapp-groepen, in De Lanen is de aanpak versnipperd tot op straatniveau. Risico daarvan is dat als bijvoorbeeld een verdacht persoon de straat verlaat, buren een straat verderop van niets weten. Met een grotere Whatsapp-groep bestaat dit risico niet. 

Hoe we de Whatsapp-groepen willen organiseren, hebben we duidelijk gemaakt op het kaartje op deze pagina.


Wat moet u doen om ook deel te nemen aan één van de WhatsApp-groepen?


Dat is heel eenvoudig:


  1. Ga naar aanmelden WhatsApp
  2. Vul het formulier in


Vervolgens voegen we u zo snel mogelijk toe aan de Whatsapp-groep van uw deelgebied. Vanaf dat moment helpt u ook mee onze wijk veiliger te maken!

Inschrijven WhatsApp